Omdömen om Hälsocentralen Ripan, Prästgatan 47, Östersund

Omdömen om Hälsocentralen Ripan, Prästgatan 47, Östersund

Hälsocentralen Ripan är en lokal hälsovårdsmottagning som ligger på Prästgatan 47 i Östersund. Mottagningen är öppen måndag till fredag från kl. 08.00 till 17.00 och erbjuder en rad olika hälsovårdstjänster. På deras hemsida, https://hcripan.se/, kan man läsa mer om vilka tjänster de erbjuder och hur man kan boka en tid.

Översikt av Hälsocentralen Ripan

Hälsocentralen Ripan är en lokal hälsovårdsmottagning som ligger på Prästgatan 47 i Östersund. Mottagningen är öppen måndag till fredag från kl. 08.00 till 17.00 och erbjuder en rad olika hälsovårdstjänster. På deras hemsida, https://hcripan.se/, kan man läsa mer om vilka tjänster de erbjuder och hur man kan boka en tid.

En av Hälsocentralen Ripans främsta fördelar är dess tillgänglighet. Mottagningen har en rullstolsanpassad ingång, rullstolstillgänglig parkering och toalett, vilket gör det lätt för personer med olika funktionsnedsättningar att besöka dem. Dessutom tar de emot nya patienter, vilket innebär att alla som behöver hälsovårdstjänster är välkomna att boka en tid hos dem.

Hälsocentralen Ripan bilder

Hälsocentralen Ripan bilder

Den vänliga och kunniga personalen på Hälsocentralen Ripan är dedikerade till att erbjuda högkvalitativ vård och service till alla sina patienter. Oavsett om man behöver en vanlig läkarundersökning, vaccinationer eller behandling för akuta sjukdomar eller skador, kan man känna sig trygg med att vända sig till Hälsocentralen Ripan.

Med sin bekväma och tillgängliga miljö, samt sitt engagerade team av vårdpersonal, är Hälsocentralen Ripan den perfekta platsen för lokal hälsovård i Östersund. För mer information eller för att boka en tid, kan man kontakta dem på telefonnummer 0636631000. Besök deras hemsida eller sväng förbi under deras öppettider för att ta reda på mer om vad de har att erbjuda.

Hälsocentralen Ripan bilder

Hälsocentralen Ripan bilder

Detaljer om Hälsocentralen Ripan

Hälsocentralen Ripan Hälsocentralen Ripan bilder
Kontaktuppgifter & adress för Hälsocentralen Ripan
Lokal hälsovårdsmottagning: 4(34 rezensionen)
 • Prästgatan 47, 831 34 Östersund, Sverige
 • https://hcripan.se/
 • +46636631000
 • 0.38 km (Avståndet mellan Östersund centrum och Hälsocentralen Ripan).
Öppettider
Måndag 20 maj 08 till 17
Tisdag 21 maj 08 till 17
Onsdag 22 maj 08 till 17
Torsdag 23 maj 08 till 17
Fredag 24 maj 08 till 17
Lördag 25 maj Stängt
Söndag 26 maj Stängt

Bilder från användare

Gästrecensioner

Det här sa matgäster om Hälsocentralen Ripan .

ImageUpplever dåligt bemötande hos läkare. De ringer inte upp fast de sagt de ska återkomma, googlar på Wikipedia när man sitter där. Allt är alltid normalt men skickar man iväg en egen remiss till en mottagning blir man tagen på allvar direkt och får hjälp. Nej lessnat på detta ställe totalt. Även vissa ssk är ju otrevlig i telefon.Image

Ylwa Lithner
8 november 2023

ImageAldrig blivit så illa bemött i mitt liv som vid telefonrådgivning på Ripan. Okunnigt och otrevligt bemötande av sjuksköterskan. Om möjligt, välj en annan hälsocentral!Image

Kia
1 december 2022

ImageBlev feldiagnotiserad. Gick till sjukgymnasten 3 gånger och satt fortfarande kvar med oklart vad jag hadde för fel under skinkan. Enligt dom var det tydligen höftartros som påverkade skinkan och jag är 22. Gick till en massör som ordna till dedär och fick svar på vad det var. Ischiasnerven var klämd i pirifiormis.Image

Björn Wagenius
20 november 2022

ImageNu har jag varit på mitt första besök och intrycket var väl sådär, lite oengagerad personal och jag fick knacka på rutan vid receptionen så tjejen där skulle sluta att prata i sin mobil, hon bad om ursäkt men det känns väl inte direkt professionellt när man sitter i en reception på en hälsocentral och ska ta emot patienter. Ett plus var iaf att det var lätt att få kontakt via deras chatfunktionImage

Thomas
26 december 2021

ImageFör mig har HC Ripan varit en mycket bra hälsocentral. Bra service och snabb hjälp när man ringer. RekommenderasImage

Thomas Ström
26 december 2021

ImageAldrig mer!! Nedlåtande och ironisk sköterska pratade med mig som jag vore 4 år, fick heller ingen tid, listat om migImage

Camilla Johansson Sundström
22 december 2021

Andra söker även efter

Här nedan sammanställer smalltownsweden.com också en lista över platser nära Hälsocentralen Ripan för alla att ta del av och välja snabbt.

Sjukgymnasterna I Centrum
Fysioterapiklinik
80% nöjda kunder
Postgränd 20B, 831 34 Östersund, Sverige (0.16 km).
Zätagränds Hälsocentral
Medicinsk klinik
80% nöjda kunder
Zätagränd 1, 831 30 Östersund, Sverige (0.22 km).
Åderbråcksklinikerna Östersund
Kärlkirurg
100% nöjda kunder
Storgatan 34, 831 30 Östersund, Sverige (0.22 km).
Läkarhuset I Östersund Ab
Allmänläkare
100% nöjda kunder
Rådhusgatan 41, 831 35 Östersund, Sverige (0.35 km).
Sjukhus
100% nöjda kunder
Fältjägargränd, 831 31 Östersund, Sverige (0.71 km).
Medicin Direkt I Östersund Ab
Läkargrupp
100% nöjda kunder
Akademigatan 3, 831 40 Östersund, Sverige (0.71 km).

I artikeln ovan har smalltownsweden.com tillhandahållit dig detaljerad information om Hälsocentralen Ripan. Om du vill lära dig mer om andra platser i Sverige, glöm inte att besöka vår webbplats - smalltownsweden.com!

Emma Olsson - en turismstudent som för närvarande studerar vid Linnaeus University i Sverige. Med en passion för mat och resor har Emma haft möjligheten att utforska och uppleva läcker mat och charmiga små gator i Sverige. Som redaktör på Smalltownsweden.com vill Emma dela med sig av nära och personliga reseberättelser samt ge information om speciella destinationer i Sverige, där tiden verkar gå långsamt och livet är fyllt av spännande äventyr.

Comments

 • Louise

  Louise

  22 november, 2018
  Finns nästan aldrig tider att få. Allt snack om att de skulle vara så mycket bättre än alla andra vårdcentraler är ju ett skämt. De har sagt sen maj att de ska få in fler läkare (det är november nu). Får höra ”Testa ring till oss igen nästa onsdag (om 8 dagar) så kanske vi kan hjälpa dig då”. Ringde efter åtta dagar och inga tider fanns då heller. Inte nöjd.
  reply
 • Mikaela Susanna Mattsson

  Mikaela Susanna Mattsson

  13 januari, 2019
  Underbar BVC sköterska på Ripan; alltid välbemött, lugn och stöttande.
  reply
 • Britt-Inger Olofsson

  Britt-Inger Olofsson

  19 januari, 2019
  Fruktansvärt dåligt bemötande av en läkare på Ripan. Han var nonchalant och spydig och anklagade mig för att läst på internet om sköldkörtelbesvär. Han var kort i tonen och hänvisade mig tillbaka till min förra vårdcentral när jag önskade mer provtagning och eventuellt prova en ny medicin. Han ankrade mig för att ha läst på internet och var påverkad av media. Jag har ingen aning om vad han menade och är förtvivlad. Är sjukskriven och har flera symptom men han vägrade att lyssna. Läkaren är direkt olämplig. En person med skäldkörtelbesvär kan väl även få andra sjukdomar?! Men han ansåg att det inte var så! Den här vårdcentralen kan jsg inte rekomendera. Har den problem med det ekonomiska?
  reply
 • Kalle Green

  Kalle Green

  1 mars, 2019
  Snabb och super bra sjukvård! Mycket nöjd de gånger jag har behövt träffa läkare!
  reply
 • Maria

  Maria

  18 december, 2019
  Alltid bra bemötande! Lätt att få tider. Underbar BVC-sköterska .
  reply
 • Andreas Eriksson

  Andreas Eriksson

  1 januari, 2020
  Tycker att jag har fått ett dåligt bemötande de gånger jag varit där! Det känns aldrig som dom tar en på allvar. Senast jag träffade en läkare/sköterska började hon nämna fantasier som anledning under själva undersökning. Känns riktigt oseriöst!
  reply
 • Katarina Ryckenberg

  Katarina Ryckenberg

  11 januari, 2020
  Byt inte hit!
  Fruktansvärt oprofessionellt, otrevligt bemötande, svårt att få tider, feldiagnoser- via telefon, uppringd samma dag för att ställa in en tid bokad 1 månad innan – för ett barn – pga uppkomna ”mer akuta ärenden”!
  Försök tilk kontakt och föra fram åsikter till ansvariga och ägare – går inte, ej kontaktbara pga semester med hänvisning 3 veckor fram i tiden.
  Vet inte vad de har för affärsidé och drivkraft men kundservice vet de inte vad det är. Vet, av egen erfarenhet, att privat vård kan bedrivas 1000- falt bättre än det här!
  Har nu provat 1 år och det blir stadigt sämre – söker mig till annat privat alternativ eller tillbaka till det offentliga.
  reply
 • Thomas Helgesson

  Thomas Helgesson

  18 januari, 2020
  Ringer 1 timme innan och behöver avboka pga ett s.k force majeure, all kommunal trafik är inställd pga vädret. Jag påminner kvinnan i telefon om att Ni har den klausulen i avtalet. Hon småfnittrar och säger ”vi är nog färdiga här” innan hon lägger på.
  reply
 • Eva García Fornet

  Eva García Fornet

  23 januari, 2020
  Ett skämt. Slösa inte bort din tid på att åka hit. Totalt slöseri med pengar och tid.
  reply
 • Mark Schylberg

  Mark Schylberg

  27 januari, 2020
  Inte värt en stjärna. Ringer för att få hjälp. Tar inte en seriös någon gång och så visar det sig man är sjuk, fast dom säger man inte är, och vägrar ta emot en. Så fick åka på akuten och de tog prover osv och visade att man var sjuk.

  Sen så skulle jag fixa återbesök för att det inte blivit något bättre så har de inga tider att ge, för att de inte har ett fast schema. Prova om 1-2 veckor istället. Så ingen ska kunna söka vård för att de inte har något schema klart?
  Riktig dåligt ställe alltså.

  Ända bra läkaren på ripan är Alexandra. Lyssnar och gör rätt för patienten. Hon får 5 stjärnor alla dagar i veckan.

  reply
 • Anja Schäfer

  Anja Schäfer

  27 januari, 2020
  Bästa vård i Östersund
  reply
 • Rebecka Suarez

  Rebecka Suarez

  30 januari, 2020
  Hade problem med foten. Efter att doktorn tagit i foten en knapp minut fick jag till svar att jag skulle smörja in den med Voltaren och sen linda in foten i glapack och sova med detta på. för det hade fungerat när doktorn själv haft problem med handen. Fast de fick jag inte säga till någon att han hade föreslagit. (???) Vad säger man? Bokade tid på gå och löpkliniken och fick veta att det var plantar fasciit. Tappat lite förtroendet för Ripan eftet detta.
  reply
 • Dennis Fyrås

  Dennis Fyrås

  31 januari, 2020
  Fruktansvärt krångligt telefonsvarare som man ska bokar tider mm. Väl på plats blev det stt trevligt bemötande, men steget innan förstör det mesta.
  reply
 • Elin Elin

  Elin Elin

  6 september, 2020
  Oseriösa, dåligt bemötande och har inget förtroende för dem och läkarna. Var till en läkare och skulle göra en sjukskrivning på 3v för utmattning och stress varav läkaren börjar håna mig och säger Jag är lat. Hon frågar inget om hur jag mår , varför jag mår dåligt eller liknade utan attackerar mig om att jag är lat och att en sjukskrivning inte gör de bättre? ……. lyckades efter ett långt argument få till ett kasst sjukintyg .. min syster får samma läkare 2 v efter med samma bemötande…. BEDRÖVLIGT!
  reply
 • Harriet Eriksson

  Harriet Eriksson

  27 september, 2020
  Bra och trevligt bemötande. Lätt att boka tid hos läkare.
  reply
 • Christian Ohlsson

  Christian Ohlsson

  29 september, 2020
  Om ni vill få vård så välj en annan hälsocentral. Väntat i 5 månader på att få träffa läkare pga av svåra smärtor. De tider jag fått har avbokats och blir inte erbjuden ny tid.
  reply
 • Emelie Eme

  Emelie Eme

  12 december, 2020
  Otroligt dåligt bemötande. Otrevlig telefonist vid rådgivning/bokning av tid.
  reply
 • G R

  G R

  10 december, 2021
  Brist på empati och dåligt bemötande vid samtal för rådgivning/tidbokning…
  reply
 • Nora Sandelius

  Nora Sandelius

  12 december, 2021
  Fruktansvärd vårdcentral. Barnmorskan läste i mina journaler från psykiatrin (har adhd) när jag var gravid och började ömka mig och fråga om jag behövde stöd utan att ta hänsyn till barnets pappa eller att det var att gå för långt. Var ingenting jag ville att hon skulle göra eller gett tillåtelse till. Man ber om stöd om man behöver det. Aldrig mer. Böt till frösön och vart så mycket bättre och blev respekterad. Dessutom skulle jag få hjälp med sprutfobi och dom sa att det skulle ta några månader för att få tid, fick ingen på 1,5 år. Gjorde även tidigt vul hos deras gyn och har nog aldrig blivit så respektlöst behandlad. Han sa nått i stil med ”det här är så tidigt så det kan gå hur som helst”. Inget man vill höra när man precis fått ett plus och redan är orolig och sedan gick det dessutom bra.
  reply
 • Anna Wilhelmsson

  Anna Wilhelmsson

  13 december, 2021
  Jag har alltid blivit proffsigt bemött Oavsett i telefonen eller på plats!
  reply
 • Camilla Johansson Sundström

  Camilla Johansson Sundström

  22 december, 2021
  Aldrig mer!! Nedlåtande och ironisk sköterska pratade med mig som jag vore 4 år, fick heller ingen tid, listat om mig
  reply
 • Thomas Ström

  Thomas Ström

  26 december, 2021
  För mig har HC Ripan varit en mycket bra hälsocentral. Bra service och snabb hjälp när man ringer. Rekommenderas
  reply
 • Thomas

  Thomas

  26 december, 2021
  Nu har jag varit på mitt första besök och intrycket var väl sådär, lite oengagerad personal och jag fick knacka på rutan vid receptionen så tjejen där skulle sluta att prata i sin mobil, hon bad om ursäkt men det känns väl inte direkt professionellt när man sitter i en reception på en hälsocentral och ska ta emot patienter.

  Ett plus var iaf att det var lätt att få kontakt via deras chatfunktion

  reply
 • Björn Wagenius

  Björn Wagenius

  20 november, 2022
  Blev feldiagnotiserad. Gick till sjukgymnasten 3 gånger och satt fortfarande kvar med oklart vad jag hadde för fel under skinkan. Enligt dom var det tydligen höftartros som påverkade skinkan och jag är 22. Gick till en massör som ordna till dedär och fick svar på vad det var. Ischiasnerven var klämd i pirifiormis.
  reply
 • Kia

  Kia

  1 december, 2022
  Aldrig blivit så illa bemött i mitt liv som vid telefonrådgivning på Ripan. Okunnigt och otrevligt bemötande av sjuksköterskan. Om möjligt, välj en annan hälsocentral!
  reply
 • Jonatan Grund

  Jonatan Grund

  15 december, 2022
  Bästa i jämtland de ända som lyssnar… …
  reply
 • Ylwa Lithner

  Ylwa Lithner

  8 november, 2023
  Upplever dåligt bemötande hos läkare. De ringer inte upp fast de sagt de ska återkomma, googlar på Wikipedia när man sitter där. Allt är alltid normalt men skickar man iväg en egen remiss till en mottagning blir man tagen på allvar direkt och får hjälp. Nej lessnat på detta ställe totalt. Även vissa ssk är ju otrevlig i telefon.
  reply

Post a Comment